Vit chokladkladdkaka á la LCHF (nästan).

Idag var min älskade lilla mamma här och hjälpte mig att tapetsera ena väggen i hallen. Och resultatet blev självklart fantastiskt!
Efter tapetseringen bjöd jag mamma på middag och min vita chokladkladdkaka.
Hade från början tänkt göra en LCHF kladdkaka, med 70% mörk choklad, men kände för att experimentera lite.
– Resultatet blev en LCHF inspirerad vit chokladkladdkaka! Och den blev helt himmelsk!

Detta är en ”must try” så här får ni recpetet!
Ät och njuuut!

Vit chokladkladdkaka á la LCHF

Du behöver:
200 g vit dessertchoklad (från t ex Odense eller Fazer, jag använde Odense)
200 g smör
1 dl sötningsmedel
1 tsk vaniljpulver (t ex Bourbon vanilla)
4 ägg 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull tillsammans med smöret på låg värme.
Vispa under tiden ihop sötningsmedlet med vaniljpulvret och äggen så att smeten blir pösig/luftig.
Häll sedan den smälta smör- och chokladsmeten i äggsmeten och vispa runt en stund.
Smöra en springform (en form med löstagbara kanter) och häll sedan smeten i formen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 6 minuter.
Ta ut kakan och låt den stå kallt så att den ”sätter” sig.

Sedan är den färdig att servera med grädde och bär eller vad man nu vill ha till!
Jag hade mandelspån och hallon som garnering på min kladdkaka och den serverades med grädde. :)



Grundreceptet är taget från Åse.

Det här inlägget postades i Kärlek., Mat, Nära och kära, Recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>